Huis ontruimen

Met je Huis ontruimen kunt u aanzienlijk in kosten besparen. Mensen die boedelruiming door ons laten doen hebben vaak een minder emotionele binding en zijn fysiek in staat om een woningontruiming zelf voor een groot deel uit te voeren. Aarzel niet om contact op te nemen. Naast dat we u van advies kunnen voorzien kunt u met ons ook de mogelijkheden bespreken.

Wilt u de ontruiming met huisraad die nog enige waarde heeft uitbesteden dan kunt u kiezen voor een ontruimingsdienst, zoals die van ons, die een vergoeding geven voor bepaalde inboedel. Meestal is er ook inboedel die boedel die gedateerd is daardoor lastig te verkopen is. Deze inboedel die tussen wal en schip valt ontruimen wij en gaan naar een van onze lokale partners in Maastricht.

Huis ontruimen en nieuwe woondecoratie bestellen

Om meer duidelijkheid te krijgen over uw inboedel kunt u contact met ons opnemen. In overeenstemming kunnen we de te ontruimen woning bezichtigen en aangeven welke boedel een vergoeding voor wordt gegeven, welke doorstroomt naar een partner en welke afgevoerd moet worden naar een avalverwerker. In een vrijblijvend gesprek kunnen we duidelijkheid verschaffen en nadien een passend voorstel en geheel vrijblijvend voorstel doen.

Dit wordt door een ontruimer meestal wel met een gehele woningontruiming gedaan. De compensatie wordt dan in mindering gebracht op de totale kosten van de huisontruiming. Wij zijn namelijk geen inboedelopkopers, maar bieden deze extra service aan, omdat veel mensen die een woning leeg moeten maken vaak ook spullen hebben die te waardevol zijn om weg te gooien.

Zoek je nog decoratie artikelen voor het inrichten van uw woning? Kijk dan zeker eens bij  sl-homedecoration.com, je vind er J-Line Wanddecoratie en veel meer. Tover je interieur om tot een gelukkige plaats. Met de “Fancy Colours” collectie van J-line wordt elk feest bij jou thuis een echte topper! We zien alleen maar happy faces aan de feesttafel verschijnen, want van die overvloed aan kleur ga je gegarandeerd stralen. Dus waarom versier je jouw woonkamer dit jaar ook niet eens op een kleurrijke manier? De J-Line Lantaarn kaars  is een van de meest gekochte artikelen momenteel. 

Complete Woningontruiming

Soms zijn de kosten erg laag, omdat er veel spullen van waarde zijn. Een ander belangrijk voordeel is dat u geen aparte inboedel opkoper hoeft te zoeken, waarna u nog steeds de woningontruiming moet (laten) uitvoeren. Als u met een ontruimer werkt die een vergoeding geeft werkt u enkel samen met een partij.

Mogelijk kunt u ook bij een veilinghuis terecht met uw spullen. Soms willen mensen spullen ook tijdelijk opslaan om ze later zelf te gebruiken of te verkopen. U kunt dan opslagruimte huren bij bijvoorbeeld shurgard in Maastricht. Hier kunnen particulieren en zakelijke klanten een self-storage ruimte huren. Wij kunnen u assisteren om de spullen naar de opslagruimte te verhuizen.

De kosten zijn namelijk niet gering voor een opslagruimte. Het is wel verstandig om u te laten adviseren: de waarde van spullen worden namelijk vaak overschat en de moeite om bepaalde meubels en huisraad te slijten wordt vaak onderschat (Huis leegruimen). Dit kan resulteren in hoge opslagkosten die soms zelf boven de waarde van de spullen uitstijgt.

U kunt ons telefonisch maar ook per email bereiken (Schoonmaken na Faillissement). Wij reageren ook snel op email. Voor de handigheid hebben we ook een contactformulier opgesteld welke u mag gebruiken om contact te leggen. In sommige gevallen moet een deel of de gehele inboedel worden opgeslagen. De redenen hiervoor verschillen vaak. Mogelijk bent u de aangewezen rechtsopvolger die de verdeling onder de erfgenamen moet arrangeren, maar moet u de woning ontruimen, voordat de verdeling plaats kan of mag vinden.

Woningontruiming Na Overlijden Na Seniorenverhuizing

In dat geval kunt u een opslagruimte huren bij shurgard of allsafe. Deze opslagbedrijven hebben waar u gemakkelijk een opslagruimte kunt huren voor het stallen van inboedel. U kunt ook kiezen voor een opslagbox welke aan huis wordt geleverd. Deze kunt u inruimen met de inboedel en vervolgens op laten halen.

In combinatie met een boedelruiming kunnen wij de spullen naar de opslagunit verhuizen. Dit is een service die meestal aansluitend aan een boedelruiming wordt uitgevoerd. U kunt ons echter ook inhuren om enkel herstelwerkzaamheden uit te voeren. De herstelwerkzaamheden worden verricht om de woning weer in de terug te brengen, zodat deze voldoet aan de opleveringseisen van de verhuurder.

Als de huur opgezegd wordt moet de woning terug in de staat worden gebracht, zoals deze bij het opmaken van opnamestaat was. Als er geen opnamestaat aanwezig is en de verhuurder zegt dat u veranderingen heeft aangebracht dan moet de verhuurder dit bewijzen. Als het huurcontract voor 1 augustus 2003 is aangegaan dan moet dat de aanpassingen niet door de huurder zijn aangebracht.

Normale slijtage hoeft u in geen enkele situatie te herstellen. Als u aanpassingen heeft verricht en u heeft hiervoor goedkeuring van de verhuurder dan hoeft u deze niet te herstellen. Het is zelfs zo dat de verhuurder voor de verbeteringen van de woning bij het opzeggen van de woning. Dit kunt u zelfs juridisch afdwingen.

Woningontruiming Na Overlijden Door Verhuizing

Een andere regeling die u mogelijk in acht zou moeten nemen is de “noodzakelijke aanpassing” van de huurwoning. Dit is enkel belangrijk indien dit ook bij u of degene die de woning huurde van toepassing was . Als er een vergoeding via WMO of WIz is toegewezen voor het veranderen van de huurwoning dan moet een verhuurder dit accepteren.

Deze regeling is van kracht sinds 1 januari 2015. Bij het woningverlating bent u om deze weg te halen. Ook bent u geen vergoeding te betalen. Het is belangrijk om goed uit te zoeken wat u wel en niet hoeft te doen Het kost u namelijk geld om of herstelwerkzaamheden ter verrichten.

Iedereen maakt fouten, zo ook woningcorporaties en verhuurders. Daarom is het belangrijk om zelf na te gaan wat u wel en niet moet doen, zodat indien nodig u dit kunt aangeven en niet onnodig kosten maakt. Bij een koopwoning worden herstelwerkzaamheden meestal gemaakt om de woning beter verkoopbaar te maken.

Geplaatst in: Page